Granito Tegels

Wat zijn granito tegels?

De “traditionele “ granito tegels zijn opgebouwd uit twee lagen. De onderste laag (legzijde) is samengesteld uit cement, porfier of kwarts en vormt de betonkern. Deze laag wordt geperst onder hoge druk, samen met de slijtlaag (bovenste zichtbare laag), die samengesteld is uit gekleurd cement, marmer- of granietkorrels en granulaten. De slijtweerstand is afhankelijk van de hardheidsgraad van het gebruikte marmer. Door de combinatie van natuursteen en segment wordt ook gesproken over natuursteencomposiettegels. De tegel is meestal rond de 3 cm dik.

Wat is een compact tegel?

Dit type granito tegel wordt verkregen door een speciale triltechniek waardoor men een zeer compacte samenstelling krijgt. Hierdoor is er geen aparte onderlaag meer nodig en kan de tegel ook dunner gemaakt worden.

Waar worden granito tegels gebruikt?

Granito tegels worden in openbare gebouwen, winkels, horecazaken en particuliere woningen gebruikt. Afhankelijk van het type zijn ze ook buiten toepasbaar.

Op zoek naar de geschikte granito tegel? Kom vrijblijvend langs in onze toonzaal om de verschillende mogelijkheden te bekijken of neem contact op voor een vrijblijvende offerte.

Carobati showroom

Bezoek onze showroom!

Kom een kijkje nemen in onze tegelwinkel in Antwerpen. Onze professionele verkopers bieden er u met plezier, geheel vrijblijvend en helemaal onafhankelijk het juiste advies om uw droomtegel te vinden. Neem ook gerust contact op met ons voor meer informatie!

 

Bezoek onze showroom!