Patroontegels

Patroontegels komen voor in diverse stijlen en materialen. Ze zorgen voor een extra accent in een ruimte. In ons aanbod vindt u motieftegels met een klassiek of modern design en retro tegels.

De populairste patroontegels worden op basis van cement gemaakt. De reden hiervoor is dat de cementtegels ongeëvenaard zijn op vlak van heldere kleuren en elegantie waardoor de motieven en patronen het best uitkomen. Naast cementtegels vallen ook tal van andere vloer- en wandtegels onder patroontegels.

Zo vindt u bij Carobati ook een groot aanbod aan imitatie-cementtegels. Door de digitalisering kunnen tegelfabrikanten veel nabootsen op tegels met prints. Ook patronen worden geprint op tegels, voornamelijk keramische tegels.  Dit biedt het voordeel dat de keramische tegels met een patroon onderhoudsvriendelijker en dunner zijn dan echte cementtegels.

Ontstaan van patroontegels

Patronen kunnen ook ontstaan door de combinatie van losse tegels in geometrische vormen zoals vierkantjes, driehoeken en rechthoeken. Twee gekende fabrikanten Topcer en Winckelmans hebben dit in hun gamma. U vindt ze ook in ons aanbod.

Ook voor handgemaakte wandtegels uit Engeland (ook met de handbeschilderde motieven), Hollandse witjes,  Marokkaanse Zellijes en metrotegels kan u bij Carobati terecht.

Ben u op zoek naar patroontegels? Kom vrijblijvend langs in onze toonzaal en laat u inspireren door de verschillende mogelijkheden of neem contact op voor een vrijblijvende offerte.

Carobati showroom

Bezoek onze showroom!

Kom een kijkje nemen in onze tegelwinkel in Antwerpen. Onze professionele verkopers bieden er u met plezier, geheel vrijblijvend en helemaal onafhankelijk het juiste advies om uw droomtegel te vinden. Neem ook gerust contact op met ons voor meer informatie!

 

Bezoek onze showroom!