5 tips om je terrastegels schoon te maken

Onze tegels binnenshuis worden met regelmaat aan een poetsbeurt onderworpen. De terrastegels buiten is een heel andere zaak. Velen onder ons vinden dat het schoonmaken van terrastegels een vermoeiende en onaangename job is. Daarom steken we je graag een hart onder de riem met deze tips om je terrastegels schoon te maken.

Keramische terrastegels schoonmaken is makkelijk

Hou je er niet van om je terrastegels te behandelen met tijdrovende en uitgebreide onderhoudsmethoden? Dan zijn keramische terrastegels een makkelijke en onderhoudsvriendelijke oplossing. Keramische terrastegels zijn krasbestendig, vorstbestendig én makkelijk schoon te maken. Ze vereisen niet meer dan een beetje warm water en een goed reinigingsmiddel om er weer schoon en nieuw uit te zien.

Terrastegels schoonmaken in 4 stappen

Terrastegels schoonmaken hoeft niet moeilijk of tijdrovend te zijn. Met een regelmatige behandeling zorg je ervoor dat jouw terras er de hele zomer lang uitnodigend uit ziet. Volg deze stappen om je terrastegels schoon te maken:

  1. Vul een emmer met warm of lauw water
  2. Voeg de gepaste hoeveelheid Lithofin Actiefreiniger toe aan het water
  3. Laat het water met de Lithofin actiefreiniger enkele minuten inwerken
  4. Spoel je terrastegels daarna met schoon water

Regelmatig onderhoud doet wonderen

Je terrastegels blijven er het best uit zien wanneer je ze regelmatig poetst. Tijdens de zomermaanden reinig je je terrastegels best één keer per maand, maar vaker mag natuurlijk ook. Daarnaast doe je er goed aan om de terrastegels ook af en toe te reinigen tijdens de andere seizoenen. Zo voorkom je dat het vuil langdurig aanwezig blijft op de tegels.

Groen op terrastegels verwijderen

Groene aanslag is een fenomeen dat je vaak ziet na een regenachtige periode. Om groen op terrastegels te verwijderen, heb je vaak iets meer tijd nodig dan voor het maandelijkse onderhoud. De groene aanslag is meestal de vorming van mos of algen die zich vastzetten op de tegels. Om de groene aanslag te verwijderen, grijp je best niet naar grove middelen.

Een hogedrukreiniger lijkt een handige oplossing, maar is zeker niet aan te raden. Door met hoge druk water op de tegels te spuiten, zorg je er alleen maar voor dat ze poreus worden en nog makkelijker groen worden. Zeker bij echte natuursteen en betonsteen is dit van toepassing. Ook bij terrassen met keramische tegels beschadig je hierdoor vaak de voegen, waardoor er water onder je tegels kan komen. Dit kan uiteindelijk het opvriezen van terrassen veroorzaken.

Je kiest beter voor de zachte aanpak: een degelijke tegelreiniger in combinatie met warm water. Deze aanpak is de meest efficiënte manier om groen op terrastegels te verwijderen.

Reinigen met de juiste producten

De keuze voor de juiste producten is vaak essentieel. Die keuze begint al wanneer je terrastegels gaat kopen. Kies je voor onderhoudsvriendelijke terrastegels of ga je voor een tegel die wat meer onderhoud vergt? Nadat de tegels eenmaal geïnstalleerd zijn, moet je gaan nadenken over het periodiek onderhoud. Ook hier kies je best voor een kwalitatief reinigingsmiddel dat goed reinigt, maar ook je tegels in een goede conditie houdt.

Ben je op zoek naar jouw ideale terrastegel of heb je verder nog vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen of kom langs in onze showroom.

Copyright © 2019. All rights reserved.
webdesign by conversal