Snakt u naar een terras of tuin die rust en luxe uitstraalt? Bent u op zoek naar een manier om in eigen tuin een hemels vakantiegevoel op te wekken? Met de gepaste buitentegels creëert u een prachtige en ontspannen ruimte in uw tuin. Breng de hele zomer blootsvoets door op uw terras met uw nieuw gewonnen ruimte! Met een gezellige zithoek en een hippe tegel waant u zichzelf zo op uw droombestemming! De juiste terrastegels kopen, is belangrijk voor de sfeer die u wil verkrijgen.

Terras_natuursteenlook_10 Tegels terras met patroon

Om optimaal te genieten van uw nieuw gewonnen buitenruimte, kiest u best voor een tegel die bestand is tegen weer en wind, maar ook duurzaam en onderhoudsvriendelijk is. Bij Carobati vindt u een grote collectie aan tegels voor uw terras met verschillende afmetingen en designs.

Verschillende soorten terrastegels

Carobati beschikt over een uitgebreid assortiment aan verschillende soorten vloertegels voor buiten. Die zijn dan weer beschikbaar in verschillende formaten, kleuren en designs!

 • Vol keramische tegels met normale dikte
 • Vol keramische tegels met een dikte van 2 cm
  • Beide soorten kunnen dan verder opgedeeld worden naar look :
   • Tuintegels met betonlook
   • Tuintegels met natuursteenlook
   • Tuintegels met houtlook
   • Tuintegels met marmerlook

Terras_betonlook Terras_natuursteenlook Terrastegels houtlook

Perfecte terrastegels kopen voor uw tuin

Afhankelijk van het design van uw buitenruimte en het gewenste effect, bestaan er verschillende mogelijkheden om uw vloertegels perfect te laten aansluiten bij uw stijl en voorkeur.

Keramische terrastegels

Keramische terrastegels zijn ideaal voor gebruik buitenshuis. De tegels hebben veel voordelen en de keuze aan designs is oneindig. Dit type tegels is bijzonder duurzaam en u mag er van uit gaan dat u nog tientallen jaren plezier beleeft aan de nieuwe tegels.

Dit zijn enkele van de voordelen van keramische terrastegels:

 • Mogelijk in normale dikte +/- 1 cm of 2 cm afhankelijk van de ondergrond
 • Keuze uit verschillende afmetingen: 60×60, 80×80, 90×90, 120×120, …
 • Makkelijk te onderhouden
 • Quasi onverslijtbaar
 • Kleurvaste en krasvaste tegel
 • Vorstbestendig en schokbestendig

Gaat u voor een realistische houtlook tuintegel die de natuur naar uw terras brengt? Of bent u eerder fan van een moderne, industriële betonlook? Keramische buitentegels zijn ook verkrijgbaar in een natuursteen look die weldaad en luxe uitstraalt.

betonlook terras

Natuursteen tegels voor het terras

Een terras met natuursteen tegels straalt een authentieke, warme sfeer uit. Het is dan ook een mooie keuze om uw terras uit te rusten met een prachtige natuurlijke tegel. Iedere tegel is uniek en u kunt bovendien verschillende soorten natuursteen terrastegels kopen, zoals graniet, leisteen, Belgische blauwsteen, …

Met natuursteen terrastegels kunt u dus zeker een interessante sfeer creëren in de tuin en op het terras. Natuursteen is gemiddeld iets minder krasbestendig en vraagt wel wat onderhoud.

Designtegels en patroontegels voor een hippe tuin

De laatste jaren zien we de populariteit van patroontegels en hippe designtegels groeien. Ook voor terrassen zijn deze tegels super aantrekkelijk. De keuze aan verschillende patronen en designs is eindeloos. Vindt u toch niet meteen het patroon dat u wil? Dan kunt u ook altijd tegels combineren tot een inspirerend mozaïek.

Terrastegels

Buitentegels kiezen die het best passen

Afhankelijk van de bestaande structuur van uw terras onderbouw, is er een keuze uit verschillende tuintegels die het best passen. Het is dus van belang dat u weet hoe uw tuin of bestaande terras opgebouwd is of opgebouwd gaat worden. In ons aanbod vindt u de ideale tegel voor ieder type onderbouw.

Terras of dakterras op tegeldragers

Voor de opbouw van een terras op tegeldragers of een dakterras op tegeldragers gebruikt u best keramische terrastegels. Deze buitentegels zijn 2 cm dik, plus de dikte van de tegeldragers.

Balkonterrassen uitkragend

Voor het leggen van een terras op uitkragende balkons kiest u best voor keramische tegels met een normale dikte tussen de 8 en 11 mm of een buitentegel met een dikte van 2 cm. Ook een balkonterras wordt opgebouwd bovenop tegeldragers.

Terras op volle grond

Een terras op volle grond komt het vaakst voor. De opbouw voor dit soort terras kan op 2 manieren. Kiest u voor een opbouw met steenslag, (licht gewapend) beton en afwaterende chape, dan kunt u gebruik maken van keramische tuintegels met een normale dikte van 8 tot 11 mm.

Bouwt u het terras op volle grond met steenslag en gestabiliseerd zand? Dan kunt u gebruik maken van natuursteen terrastegels of keramische tegels met een dikte van 2 cm.

Op zoek naar professioneel advies om de perfecte terrastegels te kopen?

Om te achterhalen welke tegel de perfecte aanwinst is voor uw terras, begint u best bij uw persoonlijke smaak. Ga op zoek naar een look en design dat u aanspreekt en dat mooi past binnen uw eigen design keuzes. Daarna houdt u best ook rekening met de duurzaamheid en de mate van onderhoud die uw nieuwe tegels vereisen.

Heeft u vragen of wil u graag professioneel advies in van een tegelexpert? Breng dan zeker eens een bezoekje aan onze showroom in Antwerpen, waar onze professionele medewerkers u graag bijstaan met goede raad en advies!

Bezoek onze showroom in Antwerpen

Kom een kijkje nemen in onze showroom in Antwerpen. Onze professionele verkopers bieden er u met plezier, geheel vrijblijvend en helemaal onafhankelijk het juiste advies om uw droomtegel te vinden.

Contacteer ons voor meer informatie!

Plan nu uw bezoek
Copyright © 2019. All rights reserved.
webdesign by conversal