Keramische tegels zijn erg multifunctioneel en kunnen gebruikt worden voor een assortiment aan verschillende toepassingen.

Ze zijn populair door hun duurzaamheidonderhoudsvriendelijkheid en eindeloze mogelijkheden qua stijl. Deze tegels zijn ook makkelijk te combineren in verschillende designs en stijlen.

Wat is een keramische tegel?

Een keramische tegel bestaat uit fijngemalen klei en mineralen. Deze worden geprest en gebakken op hoge temperatuur waardoor de tegels zeer stevig worden.

Dit type tegels wordt, in tegenstelling tot natuursteen, gemaakt door de mens.

Vol keramische tegels zijn verkrijgbaar in een natuurlijke gres of een geglazuurde gres (gres procelanico). De tegels hebben een basis van witte klei.

Keramische tegels

De keramiek wordt op extreem hoge temperatuur gebakken (+/- 1300°).  Daardoor worden ze sterk en krijgen ze enkele interessante eigenschappen: ze worden vorstbestendig, schokbestendig, krasbestendig en bestendig tegen chemische aanslag. Bovendien zijn de tegels ook kleurvast.

Deze tegels zijn dus erg geschikt voor blootstelling aan verschillende omstandigheden en u kan ze bijna overal plaatsen, ook in de tuin of op uw terras. U kan ze zowel binnen als buiten gebruiken, maar ook als wand- of vloertegel.

Dankzij de interessante voordelen en de duurzaamheid van deze tegels zijn ze uitermate geschikt als terrastegel, vloertegel of wandtegel. U kunt ze in principe in ieder type ruimte gebruiken.

Geglazuurde tegels komen voor in twee versies, mono- of bicottura.

Monocottura tegels zijn geschikt als vloertegel of als wandtegel. Bij monocottura worden de tegel en het glazuur samen in één keer gebakken.

Bicottura tegels worden enkel gebruikt als wandtegel. Bij bicottura gebeurt de productie in 2 fases. Eerst wordt de tegel gebakken en nadien de glazuurlaag.  Over het algemeen zijn geglazuurde tegels minder slijtvast en zijn ze afhankelijk van hun waterabsorptie niet geschikt om buiten te gebruiken.

De voordelen van keramische tegels

 • Duurzaam en onderhoudsvriendelijk, zeker met de juiste onderhoudsproducten.
 • Hygiënisch en gemakkelijk om schoon te maken, in tegenstelling tot bijvoorbeeld parket, natuursteen tegels of tapijt
 • Keramische vloertegels zijn ideaal voor uw badkamer en keuken omwille van de hygiëne.
 • De tegels zijn beschikbaar in verschillende formaten.
 • Beschikbaar in een ruime keuze aan kleuren, prints en designs
 • Perfect te combineren met vloerverwarming.
 • Zowel binnen als buiten te gebruiken (enkel vol keramische terrastegels).
 • Geschikt voor zowel particuliere woningen als commerciële gebouwen (winkels, burelen, horecazaken, …)
 • Keramiek tegels hebben een interessante prijs die binnen alle budgetten past
 • Warme en aangename uitstraling
 • De tegels zijn kleurvast, krasvast, vorstbestendig en schokbestendig

💡 Ontdek alle voordelen van keramische tegels

Keramische tegels

Keramische tegels reinigen

Keramische tegels zijn bijzonder onderhoudsvriendelijk en zijn dus ook makkelijk schoon te houden. U kunt de tegels gewoon schoonmaken terwijl u de rest van de vloer schoonmaakt. Wanneer u iets morst, kunt u de vol keramische tegels reinigen met keukenpapier of een vochtige handdoek. Verder worden de tegels best gereinigd met deze werkwijze:

 • Gebruik warm of lauw warm water met een scheutje azijn of een schoonmaakproduct
 • Let op dat het reinigingsproduct geen olie, vet of bijtende bestanddelen bevat
 • Spoel en dweil na met zuiver warm of lauw warm water

Bij extreem bevuilde tegels kunt u eventueel de tegel schrobben tot die weer schoon is. Daarna herhaalt u best de stappen die we hierboven beschrijven.

Lees ook: 💡 5 tips om je terrastegels schoon te maken

De meest geschikte keramische tegel

Wij helpen u graag verder! Ons gamma aan keramische vloertegels en wandtegels is zeer uitgebreid. In ons assortiment keramische tegels vindt u tegels van verscheidene gerespecteerde Europese merken en producenten.

Carobati staat voor tegels van A kwaliteit aan correcte en eerlijke prijzen. In ons uitgebreid assortiment vindt u zeker een tegel naar uw smaak!

Keramische vloertegels

Keramische vloertegels zijn een ideale toepassing van de keramische tegel, mede doordat de tegels zo sterk en slijtvast zijn. U kunt er jaren overheen lopen zonder dat ze hun kleur of fijne uitstraling verliezen. U kunt de keramische vloer in de woonkamer of eender welke andere ruimte gebruiken. Kies voor een keramische tegel met parketlook, betonlook, houtlook of marmerlook om een natuurlijk effect te creëren op de vloer. Bekijk ons aanbod keramische vloertegels en vindt de perfecte tegel die helemaal bij uw stijl en interieur past.

Houtlook tegels Betonlook tegels Keramische wandtegel badkamer

Keramische wandtegels

Door het ruime aanbod aan kleuren, patronen en designs, zijn deze tegels ook erg geschikt als keramische wandtegel. Zowel voor natte ruimtes, zoals badkamers en keukens, zijn deze tegels de ideale oplossing. Een keramische wandtegel is goed bestand tegen water en niet poreus. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over gebruik in vochtige ruimtes. Ook voor andere kamers in uw woning is de keramische wandtegel een goede oplossing. Kies een levendig design of een klassiek kleurtje en vorm één van de muren om in een ‘feature wall’ die de aandacht van iedere bezoeker zal trekken!

wandtegel badkamer Marokkaanse tegels keuken

Keramische terrastegels

Naast de verschillende toepassingsmogelijkheden binnenshuis, is keramiek ook een robuust en degelijk materiaal om buiten te gebruiken als keramische terrastegel. Het materiaal is bijzonder goed bestand tegen de verschillende weersomstandigheden en zal ook na een koude winter of een hagelbui zijn kwaliteit behouden. Keramische terrastegels zijn waterbestendig en vorstbestendig, maar ze zijn ook erg slijtvast en houden vele jaren hun kleur en prachtige uitstraling.

Keramische terrastegel Terrastegels

Stijlen keramische tegels

Onze kwalitatief hoogstaande tegels zijn verkrijgbaar in een breed spectrum aan stijlen en designs. Dankzij de moderne productieprocessen zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Het is zelfs mogelijk om een keramisch parket te leggen.

We kunnen zowel de vloertegels, als de wandtegels produceren in allerlei kleuren en formaten. Bovendien kunnen de tegels ook voorzien worden van een print.

U kunt een keramische tegel dus makkelijk en zorgeloos implementeren in iedere loof of stijl en in allerlei designs. En daar hoeft u niet voor in te boeten op het gebruiksgemak en de enorme voordelen die keramische tegels te bieden hebben.

Interesse in prachtige, kwalitatieve tegels?

Bent u op zoek naar een ruim aanbod aan kwalitatieve tegels? Neem dan zeker een kijkje in het aanbod in onze webshop. Uiteraard kunt u ook altijd een bezoekje brengen aan onze showroom in Antwerpen, waar u de verschillende tegels van dichtbij kan bekijken. Het is ook steeds mogelijk om de verschillende stijlen een keer naast elkaar te leggen voordat u een beslissing neemt. Heeft u nog vragen of wenst u professioneel advies in te winnen van een ervaren tegelspecialist? Neem dan gerust contact met ons op.

Stijlen keramische tegels

Keramische tegels zijn verkrijgbaar in een breed spectrum aan stijlen en designs. Dankzij de moderne productieprocessen zijn de mogelijkheden met deze tegels bijna eindeloos.

We kunnen zowel de vloertegels, als de wandtegels produceren in allerlei kleuren en formaten. Bovendien kunnen de tegels ook voorzien worden van een print.

U kunt een keramische tegel dus makkelijk en zorgeloos implementeren in iedere loof of stijl en in allerlei designs. En daar hoeft u niet voor in te boeten op het gebruiksgemak en de enorme voordelen die keramische tegels te bieden hebben.

Ontdek de verschillende mogelijkheden:

Bezoek onze showroom in Antwerpen

Kom een kijkje nemen in onze showroom in Antwerpen. Onze professionele verkopers bieden er u met plezier, geheel vrijblijvend en helemaal onafhankelijk het juiste advies om uw droomtegel te vinden.

Contacteer ons voor meer informatie!

Plan nu uw bezoek
Copyright © 2019. All rights reserved.
webdesign by conversal