Cementtegels

Cementtegels zijn bijzonder populair en komen duidelijk weer helemaal terug. Je ziet ze dan ook steeds vaker verschijnen in de interieurs van decoratieprogramma’s op tv. Dit type tegels wordt gekenmerkt door de heldere kleuren en tekeningen.

Juist omwille van die patronen zijn cementtegels ideaal wanneer u een retro of vintage ontwerp met een interessante touch wil creëren in uw woning, kantoor of een andere ruimte in huis of buiten.

 

Bovendien zijn deze tegels verkrijgbaar met verscheidene motieven en patronen. Ook de afmetingen en vormen zijn verschillend. Of u nu een klassiek, landelijk of modern interieur heeft, maakt helemaal geen verschil. Een cementtegel past in vrijwel ieder interieur en design.

Bij Carobati vindt u een erg ruime voorraad aan mooie cementtegels met verschillende designs. Voor onze producten gebruiken we kwalitatieve materialen die we aanbieden aan een scherpe, eerlijke prijs.

De voordelen van cementtegels

 • Patronen en motieven zijn een bijzonder sterk design element
 • Kies voor een rustig of kleurrijk motief
 • Oneindig veel soorten en mogelijkheden
 • Heldere kleuren
 • Combineer naar hartenlust
 • Elegante en luxueuze uitstraling
 • Cementtegels zijn uniek en ze kunnen niet nagemaakt worden
 • Breng kleur en leven in uw keuken, badkamer, of buiten op het terras
 • Kunnen gebruikt worden als vloer- of wandtegel

Wat zijn cementtegels?

Cementtegels zijn poreus en ze bestaan uit twee lagen. De onderste laag bestaat uit zand, cement en fijn grind. Daardoor krijgt de tegel de basisstructuur en sterkte.

De toplaag is ongeveer 4 mm dik en wordt afgewerkt in heldere kleuren en patronen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een gekleurd of gepigmenteerde fijnkorrelige cement en marmerpoeder.

Onze partner Italiaanse patroontegels

Onze partner voor de verkoop van deze cementtegels met interessante en unieke designs, is Bisazza. Al sinds 1956 is Bisazza de meest toonaangevende producent van stijlvolle glasmozaïek. Deze kleurrijke tegels waren dus maar een klein stapje voor deze gerenommeerde onderneming!

Deze Italiaanse producent heeft de cementtegel heruitgevonden. Ze hebben enkele van de beste top designers in hun team die regelmatig zorgen voor een frisse wind in de collectie! De productie van de cementtegels gebeurt in eigen beheer in het Noord-Afrikaanse Tunesië, de bakermat van de prachtige cementtegel.

Wat maakt tegels van Bisazza uniek?

 • Onderlaag bestaat uit witte cement
 • Keuze uit 25 hedendaagse effen kleuren
 • Een eindeloze keuze aan hedendaagse en klassieke patronen
 • Beschikbaar als vierkant (20×20 cm) of zeshoek (20×23 cm)
 • Elk patroon kan naar believen worden aangepast in de kleur van uw keuze
 • Patronen van designers als: Tom Dixon, Carlo Dal Bianco, Paola Navone, Jaime Hayon, India Madhavi, Fernando en Humberto Campana en hun eigen designers
 • Voorbehandeling bij productie voor perfecte plaatsing en eenvoudig onderhoud

Wil u graag kleuren en patronen introduceren in uw interieur, maar zoekt u eerder een alternatief voor cementtegels? Wanneer u bijvoorbeeld deze tegels wil gebruiken in vochtige ruimtes zoals een inloopdouche, kiest u best voor een alternatief. Cementtegels zijn namelijk niet ideaal voor doucheruimtes.

Bekijk ook zeker onze keramische tegels. Die worden soms ook wel imitatie cementtegels genoemd. Deze tegels zijn makkelijk in onderhoud en zijn uitermate geschikt voor badkamers en andere vochtige ruimtes. Toch hebben ze een iets andere uitstraling.

Benieuwd naar ons aanbod aan cementtegels? Bekijk onze online webwinkel of breng een bezoekje aan onze toonzaal om het assortiment te ontdekken. Onze gespecialiseerde medewerkers helpen u graag verder met vrijblijvend, gepersonaliseerd advies. Bovendien kunt u in onze toonzaal de patronen en motieven van onze cementtegels eens van dichtbij bekijken!

Bezoek onze showroom in Antwerpen

Kom een kijkje nemen in onze showroom in Antwerpen. Onze professionele verkopers bieden er u met plezier, geheel vrijblijvend en helemaal onafhankelijk het juiste advies om uw droomtegel te vinden.

Contacteer ons voor meer informatie!

Plan nu uw bezoek
Copyright © 2019. All rights reserved.
webdesign by conversal