Badkamer tegels

Bij de renovatie van een badkamer of het inrichten van de badkamer in een nieuwbouwwoning, is de keuze voor de perfecte badkamer tegels van groot belang.

Wie geniet er niet van een stomende douche ’s morgens of na een lange dag op het werk? U wilt natuurlijk dat de tegels zo lang mogelijk mooi en fris blijven. Bovendien moeten ze ook onderhoudsvriendelijk zijn.

badkamer betonlook badkamer tegel marmerlook badkamer tegels - zwart

Zowel de vloertegels als wandtegels in de badkamer krijgen stevig wat vocht en waterdamp te verwerken. Daarom kiest u best voor badkamertegels die specifiek geschikt zijn voor gebruik in vochtige kamers.

Wandtegels badkamer

Bij het kiezen van de ideale wandtegels voor de badkamer, zijn er enkele dingen waar u rekening mee moet houden. Zo is het interessant om vooraf te weten of de badkamer makkelijk te verluchten is. Bij badkamers die u makkelijk kunt verluchten, kan u de betegelde ruimte beperken tot de ruimte rond het bad en de douche. De overige badkamermuren kunnen dan eventueel geschilderd worden.

Toch kiezen de meeste mensen er voor om de hele badkamer te betegelen, omdat de ruimte zo een uniforme uitstraling krijgt. Voor de muurtegels in de badkamer kiest u best voor een keramische badkamertegel. Deze tegels zijn waterdicht, onderhoudsvriendelijk en makkelijk schoon te houden.

keramische-badkamer-vloer Badkamer_houtlook_1-keramische-tegels

De wandtegels in de badkamer bepalen de sfeer die de badkamer uitstraalt. Gelukkig is er dan ook een ruimte keuze aan keramische tegels die geschikt zijn voor gebruik in een vochtige ruimte. Zo kunt u een effen keramische tegel plaatsen in verschillende formaten.

Wil u een speelse sfeer creëren? Of gaat u eerder voor een vintage look, betonlook, of zelfs houtlook? De keuzes en beschikbare stijlen zijn onbeperkt.

Badkamer_kleine-patroon-tegels-vintage-blauw Badkamer_patroontegels-vintage-look_5