Badkamer tegels

Bij de renovatie van een badkamer of het inrichten van de badkamer in een nieuwbouwwoning, is de keuze voor de perfecte badkamer tegels van groot belang.

Wie geniet er niet van een stomende douche ’s morgens of na een lange dag op het werk? U wilt natuurlijk dat de tegels zo lang mogelijk mooi en fris blijven. Bovendien moeten ze ook onderhoudsvriendelijk zijn.

badkamer betonlook badkamer tegel marmerlook badkamer tegels - zwart

Zowel de vloertegels als wandtegels in de badkamer krijgen stevig wat vocht en waterdamp te verwerken. Daarom kiest u best voor badkamertegels die specifiek geschikt zijn voor gebruik in vochtige kamers.

Wandtegels badkamer

Bij het kiezen van de ideale wandtegels voor de badkamer, zijn er enkele dingen waar u rekening mee moet houden. Zo is het interessant om vooraf te weten of de badkamer makkelijk te verluchten is. Bij badkamers die u makkelijk kunt verluchten, kan u de betegelde ruimte beperken tot de ruimte rond het bad en de douche. De overige badkamermuren kunnen dan eventueel geschilderd worden.

Toch kiezen de meeste mensen er voor om de hele badkamer te betegelen, omdat de ruimte zo een uniforme uitstraling krijgt. Voor de muurtegels in de badkamer kiest u best voor een keramische badkamertegel. Deze tegels zijn waterdicht, onderhoudsvriendelijk en makkelijk schoon te houden.

keramische-badkamer-vloer Badkamer_houtlook_1-keramische-tegels

De wandtegels in de badkamer bepalen de sfeer die de badkamer uitstraalt. Gelukkig is er dan ook een ruimte keuze aan keramische tegels die geschikt zijn voor gebruik in een vochtige ruimte. Zo kunt u een effen keramische tegel plaatsen in verschillende formaten.

Wil u een speelse sfeer creëren? Of gaat u eerder voor een vintage look, betonlook, of zelfs houtlook? De keuzes en beschikbare stijlen zijn onbeperkt.

Badkamer_kleine-patroon-tegels-vintage-blauw Badkamer_patroontegels-vintage-look_5

Benieuwd hoeveel tegels u precies nodig heeft?

Berekenen

Vloertegels badkamer

Ook de vloertegels voor de badkamer moeten waterdicht zijn. U kunt er van uit gaan dat ze regelmatig een stevige spat water te verduren zullen krijgen! Ongeacht of de ruimte goed te verluchten is, voor de vloer kiest u best altijd voor tegels. Ook hier raden we de keramische badkamertegels aan. Ze stoten het water af en zijn makkelijk schoon te maken. Let er wel op dat u voor de vloer best kiest voor badkamertegels die niet te glad zijn.

Veel mensen creëren interessante effecten in de badkamer door een leuke vloertegel te kiezen. Zo past een vintage patroontegel voor de vloer bijvoorbeeld perfect met een strakke metrotegel voor de muur. Door verschillende tegels te combineren op de muren en de vloer, kunt u dus erg leuke effecten bekomen.

Inloopdouche tegels

Een betegelde inloopdouche straalt klasse en luxe uit. In tegenstelling tot een douchecabine, geeft een inloopdouche een ruimtelijk gevoel op dezelfde oppervlakte. Ook bij het kiezen van tegels voor de inloopdouche is de keuze enorm breed. Let hier vooral op dat u voor de vloer van de inloopdouche een tegel gebruikt die niet te glad is.

Het is bovendien ook erg belangrijk dat de ruimte van de inloopdouche goed voorbehandeld wordt, voordat de tegels geplaatst worden. Er moet ook zeker gebruik gemaakt worden van de juiste producten bij het plaatsen van zowel vloertegels als wandtegels. Zo raden we aan om de waterdichte epoxy voegproducten van Starlike Litokol® te gebruiken.

Best keuze in badkamertegels

Keramische tegels zijn veruit de beste keuze voor gebruik in een badkamer, toiletruimte of andere sanitaire ruimte. Maar dat betekent niet dat de keuze daardoor beperkt wordt. Er bestaan namelijk erg veel soorten keramische tegels. Kies voor een strakke witte metrotegel die heel mooi past in iedere badkamer. Of fleur de badkamer op door gebruik te maken van interessante kleuren en kleurcombinaties.

U kunt ook variatie brengen door een verschillend formaat van tegel te gebruiken voor de vloer en de wand. Mozaïek tegels zijn een erg goede keuze in badkamers, maar ook keramische patroontegels zorgen voor een leuke retro sfeer.

Bij Carobati vindt u een uitgebreide collectie aan verschillende tegels die geschikt zijn voor de badkamer. Al onze producten zijn van hoogstaande kwaliteit en we bieden ze aan onze klanten aan tegen scherpe, voordelige prijzen.

Waarop letten bij kiezen badkamertegels?

 • Kies voor tegels die waterdicht zijn, zoals keramische tegels
 • Natuursteen tegels zijn geschikt voor gebruik in de badkamer maar vergen iets meer onderhoudsaandacht
 • Gebruik een tegel die onderhoudsvriendelijk en hygiënisch is
 • Denk aan de verschillende reinigingsproducten die u gaat gebruiken in de badkamer. Uw tegels moeten bestand zijn tegen deze producten

Tips voor gebruik van tegels in de badkamer

 • Maak gebruik van de juiste waterdichtingsproducten, lijmen, siliconen en voegsel bij het plaatsen van de badkamer tegels
 • Ongeacht het type tegel dat u kiest voor de badkamer, zorgt er voor dat deze ruimte steeds goed verlucht wordt
 • De wand en vloer rond het bad en de douche worden het best tegen vocht beschermd door ze te betegelen met een waterdichte badkamertegel
 • In een goed verluchte ruimte kunt u er voor kiezen om sommige muren, die niet makkelijk nat worden, te schilderen. Zo hoeft u niet de hele badkamer te betegelen
 • Bij ruimtes die minder makkelijk verlucht kunnen worden, kiest u er best voor om de gehele ruimte te betegelen
 • Creëer een uniforme ruimte door dezelfde tegels te gebruiken voor de vloer en de muur
 • Gebruik een verschillend formaat van dezelfde tegel voor de wand en de vloer om een interessant effect te verkrijgen
 • Uiteraard kunt u ook compleet verschillende tegels plaatsen! De mogelijkheden zijn eindeloos!

Bezoek onze ruime showroom

Benieuwd naar ons volledig aanbod? Dan bent u steeds welkom in onze ruime showroom. Onze professionele medewerkers staat klaar om uw vragen te beantwoorden en u bij te staan met persoonlijk advies. Aarzel dus niet langer en laat u inspireren door de prachtige tegelcombinaties.

Copyright © 2019. All rights reserved.
webdesign by conversal