Patroontegels zijn vintage, retro en ongelooflijk aantrekkelijk in nagenoeg iedere ruimte! Daarom zijn ze de laatste jaren helemaal terug van weg geweest, want vintage is trendy!

Deze knappe en moderne tegels zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, stijlen en formaten. Bij Carobati vindt u een enorm grote collectie aan verschillende tegels met een motief. Zo zijn er tegels met een klassiek design, met moderne patronen of vintagetegels.

Patroontegels badkamer

De tegels met interessante motiefjes zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Zo zijn er de keramische patroontegels en de cementtegels met motief. Beide mogelijkheden zijn een goede en degelijke oplossing om kleur en leven in uw woning te brengen. De keuze voor keramische patroontegels of cementtegels met motief is vaak afhankelijk van de gebruikstoepassing.

Carobati heeft een groot aanbod aan patroontegels met verschillende designs. U zal in ons assortiment zeker een patroontegel vinden die perfect past binnen uw concept en interieurdesign. Onze tegels zijn van topkwaliteit aan een competitieve prijs.

Ontdek ons tegelaanbod in de showroom in Antwerpen

Bezoek ons

Waarom kiezen voor patroontegels?

De kans is reëel dat we u helemaal niet meer hoeven te overtuigen om te kiezen voor leuke patroontegels. Niemand zal het ontkennen. Deze tegels verkopen zichzelf. We zien ze dan ook in iedere woning opduiken, of die nu in een moderne of landelijke stijl gebouwd is!

Toch zetten we de voordelen even kort op een rij:

Badkamer_kleine-patroon-tegels-vintage-blauw

Cementtegels met motief of patroon

Patroon cementtegels zijn de oorspronkelijke patroontegels. Het gebruik van de kleurrijke cementtegels is een interessante keuze voor zowel binnen als buiten. Ze kunnen gebruikt worden als vloertegel of als wandtegel.

Dit zijn de belangrijkste kenmerken van cementtegels met motief:

 • Elegante en luxueuze uitstraling
 • Tijdloos karakter
 • Helderheid van de kleuren is ongeëvenaard
 • Patronen en motieven komen het best tot hun recht bij cementtegels
 • Kan zowel als wandtegel of vloertegel gebruikt worden
 • Niet ideaal voor inloopdouches en vochtige kamers
 • Patronen ontworpen door professionele designers
 • Enorm veel mogelijkheden qua design

patroontegels patroontegels cementtegels

Keramische patroontegels

Keramische patroontegels worden ook wel eens imitatie-cementtegels genoemd. Ze zijn eerder ontstaan voor het gebruiksgemak en de bredere mogelijkheden voor plaatsing.

 • Prints en motieven kunnen perfect worden ‘nagebootst’ op een keramische patroontegel
 • Dunner dan de cementtegels
 • Perfect alternatief voor inloopdouches en badkamers
 • Onderhoudsvriendelijk en makkelijk schoon te maken
 • Duurzaam en hygiënisch
 • Deze patroontegels zijn niet poreus. U mag morsen!
 • Kras en vlekbestendig
 • Perfect te combineren met vloerverwarming
 • Erg veel mogelijkheden op gebied van design

 

Ontdek ons tegelaanbod in de showroom in Antwerpen

Bezoek ons

Portugese patroontegels

Een prachtige aanvulling op ons assortiment zijn de Portugese patroontegels. Deze tegels staan bekend om hun uitgesproken, kleurrijke ontwerpen en complexe patronen. De authentieke, handgemaakte ontwerpen zijn ongeëvenaard in hun detail en artistieke flair, wat ze tot een uitzonderlijke keuze maakt voor elk interieur dat een statement wil maken. Ze stralen zowel een gevoel van erfgoed als een speelse, moderne esthetiek uit. Of ze nu worden gebruikt als vloertegel of als opvallend element aan een muur, Portugese tegels voegen altijd een uniek en onvergetelijk element toe aan uw ruimte.

Eetkamer_patroontegels_5

De tegels met interessante motiefjes zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Zo zijn er de keramische patroontegels en de cementtegels met motief. Beide mogelijkheden zijn een goede en degelijke oplossing om kleur en leven in uw woning te brengen.

 

Ontdek ons tegelaanbod in de showroom in Antwerpen

Bezoek ons

Diverse mogelijkheden patroontegels

Buiten de hiervoor genoemde patroontegels, kunt u bij Carobati ook terecht voor verscheidene andere mogelijkheden. We kunnen namelijk patronen creëren door losse tegels zonder motief te combineren of kiest u liever voor de handgemaakte kunstwerkjes in ons assortiment?

Zelf patronen creëren

Naast het gebruik van de echte patroontegels, kunt u er ook voor kiezen om zelf een patroon samen te stellen door losse tegels in geometrische vormen met elkaar te combineren.

Zo kunt u vierkanten, driehoeken en rechthoeken door elkaar gebruiken om tot een prachtig en uniek ontwerp te komen. Onze partners Topcer en Winckelmans hebben deze aparte tegels in hun gamma. Daardoor kunnen wij ze ook aan u aanbieden!

Handgemaakte patroontegels

Marokkaanse tegels in de keuken: do or don’t?

 

U kan bij Carobati ook terecht voor bijzondere en handgemaakte wandtegels met geschilderde motieven. Deze tegels zijn erg in trek en ze geven uw interieur een bijzondere en huiselijke uitstraling. Voor de verdeling van deze unieke, handgeschilderde tegels werken we samen met producenten uit het buitenland. Zo kunt u bij ons de Hollandse Witjes, de Marokkaanse Zelliges en de metrotegels aanschaffen.

Wil u zich een beetje verder verdiepen in de diverse patronen en motieven die er in onze collectie verkrijgbaar zijn? Bekijk dan zeker rustig onze online webshop en vindt de nodige inspiratie!

Bovendien ontvangen we u ook graag in onze showroom in Antwerpen, waar u de verschillende types tegels en patroontegels in levenden lijve kunt aanschouwen en vergelijken. Onze winkelmedewerkers staan u bij met hun advies en expertise.

Bezoek onze showroom in Antwerpen

Kom een kijkje nemen in onze showroom in Antwerpen. Onze professionele verkopers bieden er u met plezier, geheel vrijblijvend en helemaal onafhankelijk het juiste advies om uw droomtegel te vinden.

Contacteer ons voor meer informatie!

Plan nu uw bezoek
Copyright © 2019. All rights reserved.
webdesign by conversal