Tegels badkamer

De badkamer is naast de keuken waarschijnlijk één van de eerste ruimtes die bij een verbouwing wordt gerenoveerd. Maar ook in een nieuwbouw is de badkamer of wellness belangrijk. Wie kan er niet genieten van een verkwikkende bad of douche ’s morgens of na een lange werkdag. Vaak worden tegels gebruikt voor de badkamer. De keuze van de juiste badkamertegels is dan ook zeer belangrijk.

Waarom kiezen voor keramische badkamer tegels?

Het voordeel van keramische badkamertegels is dat deze waterdicht en zeer eenvoudig te reinigen zijn. Zelfs kalkaanslag kan verwijderd worden door gebruik van een sanitair reiniger (dit kan je niet op natuursteen gebruiken).

Verder zijn de juiste waterdichtingsproducten, lijmen, siliconen en voegsel belangrijk bij de plaatsing van badkamertegels. Dit om een waterdichte douche of bad te verkrijgen.

Tip: Een badkamer is een natte/warme ruimte die goed verlucht moet kunnen worden. Indien dit het geval is hoeft u niet alle muren te betegelen en kan u enkel de muren in de natte delen van badkamertegels (douche of boven een ligbad) voorzien. Hier is het gebruik van dezelfde keramische tegel op de vloer en aan de wand, eventueel in ander formaat aan de wand, een optie om een mooie uniformiteit te creëren. Indien uw badkamer eerder ingesloten is en moeilijker te verluchten, heeft u misschien toch meer baat bij een volledige betegeling van alle muren. In dit geval kan u de muren van de badkamer die u anders zou schilderen betegelen met neutrale witte matte of blinkende tegels.

Buiten badkamer vloertegels of wandtegels kan u bij ons ook terecht voor douchegoten om een betegelde inloopdouche te maken (douche à l’italienne). Hierbij raden wij aan om waterdichte epoxyvoegen van Starlike Litokol® te gebruiken.

Kom naar onze toonzaal voor professioneel advies en ons ontdek ons aanbod badkamertegels.

Ontdek onze badkamer tegels
Copyright © 2019. All rights reserved.
webdesign by conversal