Natuursteen tegels

Natuursteen tegels bieden de perfecte oplossing wanneer u op zoek bent naar een duurzame tegel met een unieke look. Natuursteen wordt gewonnen in steengroeves over de hele wereld. Daardoor zijn er dan ook verschillende types beschikbaar, afhankelijk van het type steen en de locatie waar de steen vandaan komt.

 


Door het grote aanbod in verschillende soorten natuursteen zijn deze tegels geschikt voor een breed spectrum aan gebruikstoepassingen. Voor ieder design en iedere stijl is er wel een prachtige natuursteen tegel die perfect past binnen uw concept.
Ook qua afmetingen en formaten is de keuze vrijwel onbeperkt. De groottes gaan van een combinatie van kleine mozaïek tegels tot grote tegels die uw ruimte een luxueuze uitstraling geven.


Natuursteen tegels
kennen verschillende toepassingen.
Ze kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt. Wil u de tegels gebruiken in uw woonkamer of slaapkamer? Of droomt u van een natuurlijk ogend terras met natuursteen tegels? Het kan allemaal!


Bij Carobati vindt u een enorm assortiment aan natuursteen tegels in verschillende formaten en stijlen. Onze tegels zijn van een hoogstaande kwaliteit, tegen een eerlijke prijs.
Het gebruik van natuursteen biedt bovendien enorm veel voordelen.

Wat zijn natuursteen tegels?

Natuursteen wordt in de natuur gevormd en gewonnen in steengroeven over de hele wereld. Door de grillen van de natuur verkrijgen we tegels die stuk voor stuk uniek zijn. Na het winnen van de ruwe steen, wordt natuursteen bewerkt om de gewenste oppervlaktestructuur te creëren.


Er bestaan een heleboel verschillende soorten natuursteen, waardoor we een ruim aanbod aan diverse stijlen kunnen aanbieden in ons assortiment natuursteen tegels. Ook de gebruiksmogelijkheden variëren bij de verschillende types. Er bestaat dus altijd wel een soort natuursteen dat ideaal is voor de gebruikstoepassing die u voor ogen heeft.


Tussen de natuursteen tegels is er een grote variëteit aan producten, ieder met een aantal typische eigenschappen. De kans is dus heel erg groot dat er een type natuursteen tegels in ons assortiment zit dat perfect past bij het doel dat u voor ogen heeft.
Enkele populaire types natuursteen zijn blauwe hardsteen, basalt en marmer. Maar dat zijn zeker niet de enige soorten die we in ons assortiment hebben!

De voordelen van natuursteen tegels

  • Een natuursteen vloer straalt klasse en luxe uit
  • Iedere tegel is uniek
  • Duurzaam materiaal dat al eeuwen gebruikt wordt
  • Binnen en buiten toepasbaar (vorstbestendige types)
  • Veel verschillende soorten beschikbaar, ieder met typerende kenmerken
  • Vind de perfecte stijl voor ieder design
  • Warme en vooral een erg natuurlijke uitstraling
  • Beschikbaar in verschillende formaten
  • Zowel te gebruiken als vloertegels, wandtegels of terrastegels

De verschillende soorten natuursteen

Belgische blauwe hardsteen of arduin

Dit is een harde kalksteen die in het Belgische Henegouwen wordt gewonnen. De steen is herkenbaar aan de bijzondere blauwgrijze kleur. Bij arduin ziet u ook vaak de kenmerkende fossiele resten die de tegel een natuurlijke en unieke uitstraling geeft. Belgische blauwe hardsteen is beschikbaar in vele verschillende afwerkingen. Arduin is tijdloos en geeft een interessante uitstraling aan iedere ruimte.

Graniet

Dit is een stollingsgesteente dat ontstaat door de stolling van magma. Deze steensoort is weinig poreus en daardoor goed bestand tegen omgevingsfactoren. Graniet is bovendien erg slijtvast en bestand tegen zuur. Dit type natuursteen is geschikt voor binnen en buiten.

Basalt

Dit is een vulkanisch gesteente dat ontstaat door de snelle afkoeling van magna. Door die snelle afkoeling wordt het basalt heel sterk en weinig poreus, waardoor dit type natuursteen veel verschillende toepassingsmogelijkheden heeft, zowel binnenshuis als buitenshuis. De tegels kunnen op verschillende manieren afgewerkt worden en er zijn weinig beperkingen met deze tegels. Met basalt tegels verkrijgt u een strakke en moderne look.

Kalksteen

Dit is een afzettingsgesteente of sedimentgesteente dat ontstaat door de erosie van kalk. Dit type natuursteen is erg divers en veelzijdig. Het is herkenbaar aan de prachtige structuren en aders die doorheen de steen lopen. Kalksteen wordt onderverdeeld in harde kalksteen (bv. Jura) of zachte kalksteen (bv. witstenen). Afhankelijk van het type kalksteen zijn deze natuursteen tegels zowel buiten als binnen te gebruiken.

Travertijn

Dit is een afzettingsgesteente en het is erg herkenbaar aan de typerende kleine holtes of gaatjes. De travertijn natuursteen tegels zijn voornamelijk verkrijgbaar in beige, bruine en grijze tinten.

Marmer

Dit is een type natuursteen dat een erg luxueuze uitstraling heeft. Het is erg herkenbaar aan de typische schakeringen met aders en patronen. Deze kalkhoudend steensoort kan op verscheidene manieren bewerkt worden, waardoor de toepassingsmogelijkheden erg ruim worden. Voor marmeren vloertegels wordt deze steen eerst verzoet. Voor gebruik als marmeren wandtegel polijsten we de tegel eerst.

Leisteen

Dit is een dicht gelaagde natuursteen met een ruw oppervlak. Dit type natuursteen kan als vloertegel of als wandtegel gebruikt worden. De meest voorkomende kleuren zijn tinten van grijs, antraciet of groen.

Zandsteen

Deze steen heeft een iets ruwer oppervlak en typerend zachte kleuren. Het gebruik van zandsteen geeft een ruimte een rustieke, maar strakke uitstraling. Zandsteen kan zowel binnen als buiten gebruikt worden.

Kwartsiet

Dit is een gekloven hard gesteente. Het voelt wat ruwer aan, wat bijdraagt aan de mooie natuurlijke look. Kwarts is herkenbaar aan de typerende kwarts glinsters. Kwartsiet is een type natuursteen dat vaak gebruikt wordt in gevels- en muurstrips.

Wenst u meer informatie over de verschillende toepassingen van de natuursteen tegels? Kom gerust een keer langs in onze showroom. Onze professionele medewerkers staan u graag bij met gepersonaliseerd advies.

In onze toonzaal kunt u ook de tegels van dichtbij bekijken en het verschil tussen de verscheidene soorten tegels zien. We hebben een ruim aanbod van tegels in klein formaat beschikbaar, zodat u een geïnformeerde beslissing kunt maken over het type tegel dat het best past bij uw woning of terras.

Twijfelt u nog of natuursteen de ideale keuze is voor uw woning? Bekijk dan zeker ook ons aanbod keramische tegels met natuursteenlook of met marmerlook!

Bezoek onze showroom in Antwerpen

Kom een kijkje nemen in onze showroom in Antwerpen. Onze professionele verkopers bieden er u met plezier, geheel vrijblijvend en helemaal onafhankelijk het juiste advies om uw droomtegel te vinden.

Contacteer ons voor meer informatie!

Plan nu uw bezoek
Copyright © 2019. All rights reserved.
webdesign by conversal