Marokkaanse tegels in de keuken: do or don’t?

Marokkaanse tegels of zelliges staan bekend om hun zuiderse charme en interessante kleurtjes. Deze handgemaakte tegels geven je interieur meteen wat meer karakter. Ze behoren zelfs tot de mooiste tegelsoorten ter wereld. Dus waarom zou je niet kiezen voor Marokkaanse tegels in de keuken?

Wat zijn de voordelen van Marokkaanse tegels?

Het gebruik van Marokkaanse zelliges, zeker in de keuken, biedt een heleboel voordelen. Behalve het feit dat je een complete creatieve vrijheid hebt op gebied van personalisatie, geniet je ook van deze voordelen.

So many colours!

Marokkaanse tegels zijn beschikbaar in allerlei kleuren. Ga jij voor een felle, hevige kleur of kies je eerder voor pasteltinten? Afhankelijk van de uitstraling die je jouw keuken wil meegeven, kies je dus makkelijk voor een complementair kleurtje.

Tegels keukenSpatwaterbestendig

Marokkaanse tegels zijn beschikbaar in allerlei kleuren. Ga jij voor een felle, hevige kleur of kies je eerder voor pasteltinten? Afhankelijk van de uitstraling die je jouw keuken wil meegeven, kies je dus makkelijk voor een complementair kleurtje.

Iedere tegel is uniek

Omdat de Marokkaanse zelliges met de hand gemaakt worden, is ieder tegeltje uniek. De tegels krijgen hun vorm door bewerkingen met de hand. Daarna worden ze voorzien van een laagje email en gebakken in een traditionele over. Authentieker kan niet!

Zo bekom je een oneffen resultaat dat bijdraagt aan de charmante zuiderse sfeer.

Voor ieder type interieur

Of je nu kiest voor een bohemian interieur vol warme kleuren of je gaat eerder voor een strakke moderne stijl, zelliges passen binnen ieder interieur. Ze kunnen dienen als opvallende splashback of als zachte ondertoon tussen andere kleuren. Eén ding is zeker: ze voegen een zekere klasse toe aan het interieur!

Wat zijn de nadelen van Marokkaanse tegels?

Alles heeft voordelen en nadelen. Of de voordelen tegen de nadelen opwegen, laten we aan jou over!

De prijs van een handgemaakt product

Gezien iedere tegel met de hand gemaakt wordt, kan de vraagprijs voor zelligetegels al gauw de hoogte in gaan. Doorgaans zijn zelliges ietsje duurder dan een keramische tegel, hoewel er ook al heel wat prijsvriendelijke imitatietegels zijn van hoge kwaliteit.

Onderhoud

Zelligetegels moeten jaarlijks behandeld worden met olie. Door ze ieder jaar te behandelen, blijven je tegels langer mooi en worden ze waterafstotend.

Heb je geen zin in het jaarlijkse onderhoud, maar wil je wel de look van een zelligetegel? Dan kan je altijd kiezen voor machinaal gemaakte zelliges. Deze tegeltjes zijn minder uniek, maar wel veelzijdig in te zetten en onderhoudsarm.

Marokkaanse tegels als wandtegel

Zelligetegels worden vaak geplaatst als wandtegel. Ze zijn dan ook bijzonder goed geschikt voor gebruik in keukens, badkamers en toiletruimtes. Maar niets houd je tegen om creatief aan de slag te gaan in andere kamers. Het unieke karakter van de Marokkaanse tegel past goed bij ieder type ruimte en iedere stijl.

Marokkaanse tegels als spatwand

Zelliges zijn de perfecte tegels om te gebruiken als spatwand in de keuken. Denk maar aan die prachtige betegelde spatwanden met unieke, handgemaakte tegels die je steeds vaker in Vlaamse keukens ziet terugkomen. Omdat iedere tegel net ietsje anders is, ziet de betegelde spatwand er bijzonder huiselijk en stijlvol uit.

Match je keuken met de stijl van je dromen

Marokkaanse zelliges zijn hip en je ziet ze steeds vaker verschijnen in Vlaamse woningen. En daar is natuurlijk een goede reden voor. De authentieke uitstraling van de tegels geeft een extra huiselijke sfeer aan je interieur. Hou je dus zeker niet in en hang die Marokkaanse tegels in je keuken!

Waar kan je Marokkaanse tegels kopen?

Authentieke zelligetegels zijn verkrijgbaar bij een goede tegelwinkel. Het ruimste aanbod aan Marokkaanse tegels kan je terugvinden bij Carobati. Kom dan zeker een keer langs in onze showroom in Antwerpen, waar je de tegels naast elkaar kan leggen om een beter beeld te krijgen van het uiteindelijke resultaat.

Ook zelliges plaatsen? Bekijk het ruime aanbod aan handgemaakte zelliges bij Carobati.

Bezoek onze moderne showroom in Antwerpen!

Meer info

tegels in antwerpen | keramische tegels

Copyright © 2019. All rights reserved.
webdesign by conversal