Bent u op zoek naar een interessante manier om een zuiderse sfeer te creëren in uw woning? Of weet u al perfect welke stijl van tegels u wil integreren? Marokkaanse tegels of zelliges zijn immens populair en daar is een bijzonder goede reden voor. Dit type tegels brengt wekt een bijzonder sfeertje op in iedere ruimte. De Marokkaanse zelliges zijn beschikbaar in allerlei verschillende kleuren en u kunt er dan ook alle richtingen mee uit qua interieurvormgeving.

Marokkaanse tegels

Wat zijn zelliges of Marokkaanse tegels?

Marokkaanse tegels of zelliges zijn tegels van het type geglazuurd terracotta. Iedere zellige is uniek, want er zit een minimaal kleurverschil op iedere tegel. Bovendien worden alle tegels met de hand gemaakt en gekapt in de gewenste vorm, wat er ook voor zorgt dat de tegels hun artisanale uitstraling bekomen. Verwacht dus zeker geen machinaal product dat er iedere keer hetzelfde uit ziet. De putjes in het glazuur en de oneffenheden in de tegels zijn eigen aan zelliges. We raden aan om tegels uit verschillende dozen onderling door elkaar te mengen voor een bijzonder effect op gebied van kleur en reliëf.

Zelliges of Marokkaanse tegels zijn vooral gekend van Arabische en Marokkaanse badhuizen, waar u ze vaak terug ziet. Vandaag de dag heeft de zellige zijn weg gevonden naar onze woonkamers om daar een Mediterrane sfeer binnen te brengen.

De voordelen van Marokkaanse tegels

Het gebruik van Marokkaanse zelliges in uw woning biedt een heleboel voordelen. Ze zorgen niet alleen voor een interessante Mediterrane sfeer, maar zijn ook makkelijk in gebruik.

 • Enorme veelzijdigheid aan kleuren en kleurcombinaties
 • Makkelijk te combineren
 • Verschillende formaten beschikbaar op aanvraag
 • Allerlei vormen beschikbaar: rechthoek, lampion, hexagoon, ruitvorm, en meer
 • Kunnen gebruikt worden in vochtige kamers als badkamers en keukens (niet in de natte cel zelf)
 • Haal de Mediterrane sfeer in huis

Welke kleuren zijn er beschikbaar?

Deze tegels zijn in een 30-tal kleuren beschikbaar. De kleuren die het vaakst gekozen wordt voor zelliges zijn gebroken wit en zwart. Wanneer u op zoek gaat naar de perfecte kleur tegel die het best past in uw interieur, kunt u natuurlijk kiezen uit een uitgebreid gamma aan kleuren.

De verschillende kleuren zelliges zijn ook makkelijk te combineren. Zo kunt u kiezen voor een meerkleurige muur of zelfs een mozaïek. De combinatiemogelijkheden zijn eindeloos.

Witte en zwarte Marokkaanse zelliges

Witte en zwarte Marokkaanse zelliges zijn kleuren die voor een luxueus effect zorgen. Ook hier verschilt iedere tegel een klein beetje op gebied van tint. Dus zo verkrijgt u altijd een bijzonder effect. De zwarte en witte zelliges combineren ook mooi met elkaar of met andere kleuren.

Marokkaanse tegels blauw

De blauwe kleur wordt vaak gebruikt voor Arabische badhuizen en we zien ze ook vaak terugkomen in badkamers of keukens. In principe kunt u overal gebruik maken van blauwe zelliges. De blauwe tegels zijn allemaal uniek. Wanneer ze gecombineerd worden, ziet u dus een minimaal kleurverschil, wat voor een bijzonder effect zorgt.

Andere kleuren zelliges

De meest populaire kleuren Marokkaanse zelliges zijn wit en zwart. Daarnaast kiest u ook uit een ruim gamma aan andere kleuren. Wanneer er niet voor de populairste kleuren wordt gekozen, zien we vaak Mediterrane kleuren terugkomen in hedendaagse interieurs.

Marokkaanse tegels voor badkamer en keuken

Zelliges zijn ideaal voor gebruik als badkamertegel of keukentegel.

In Marokko en andere Arabische landen zien we zelliges vaak terugkomen in badhuizen. De tegels roepen dan ook meteen de sfeer van een zuiders badhuis op en zijn ideaal voor de bekleding van de douche of de complete badkamer.

Ook als spatwand in de keuken zijn de zelliges een prima oplossing die een zuiderse sfeer in uw interieur brengt.

Marokkaanse zelliges keuken

Machinaal gemaakte zelliges

Niets spreekt meer tot de verbeelding dat een mozaïek, gemaakt met zelliges. Het creëren van een mozaïek met onregelmatige Marokkaanse tegels is niet makkelijk. Daarom wordt er vaak gekozen voor de machinaal nagemaakte tegels. Deze namaak tegels hebben een perfecte vorm en zijn dus beter bruikbaar voor de creatie van bijzondere werken. Bovendien worden deze tegels op een hetere temperatuur gebakken, waardoor ze wel gebruikt kunnen worden in een natte cel, zoals een inloopdouche.

Marokkaanse tegels imitatie Zelliges imitatie

Veelgestelde vragen over Marokkaanse tegels

Nu de Marokkaanse zelliges steeds populairder worden in ons land, merken we ook dat er vaker vragen worden gesteld over dit type tegel. Dit zijn alvast de meest gestelde vragen, met antwoord!

Hoe kan ik Marokkaanse tegels plaatsen?

Een muur betegelen met zelliges is zeker niet moeilijker dan het plaatsen van een gewone tegel. Hou er zeker rekening mee dat de tegels handgemaakt zijn. Dat betekent dat iedere tegel er ietsje anders uit ziet op gebied van kleur en dikte. We raden dan ook aan om de tegels uit verschillende dozen onderling met elkaar te mengen. Zo verkrijgt u een uniek resultaat en een bijzondere uitstraling.

 1. Zorg dat je muur zuiver en stofvrij is
 2. Hou de tegels aantal uren onder water zodat ze voldoende vocht kunnen opnemen
 3. Smeer de tegellijm op de muur
 4. Plak de tegel vast tegen de muur

Alle zelliges hebben een minimaal verschil in tint, maar ze zijn vaak ook verschillend van vorm of dikte. Het feit dat iedere tegel uniek is, draagt bij aan de charmes van de Marokkaanse zellige.

Welke lijm moet ik gebruiken voor zelliges?

Voor het plaatsen van zelliges kunt u een gewone tegellijm gebruiken.

Bestaan er verschillende afmetingen zelliges?

Zelliges zijn beschikbaar in allerlei verschillende afmetingen. U kunt kiezen voor vierkante of rechthoekige zelliges. Voor de vierkante formaten kiest u tussen bijvoorbeeld tegels van 10 x 10 cm of 5 x 5 cm. Rechthoekige tegels zijn beschikbaar in andere formaten, zoals 7,5 x 15 cm.

Dit zijn enkele interessante rechthoekige formaten:

 • 10 x 10 cm
 • 5 x 5 cm
 • 5 x 10 cm
 • 5 x 15 cm
 • 5 x 20 cm

De Marokkaanse tegels zijn ook verkrijgbaar in andere vormen, zoals de hexagon, lampion, chakour, lozenge, en meer.

Marokkaanse tegels bestellen bij Carobati

Carobati is een expert in tegels. We verdelen enkel tegels van A kwaliteit tegen de best mogelijke prijzen. Ook onze Marokkaanse tegels zijn van uitmuntende kwaliteit!

Breng dus zeker een keer een bezoekje aan onze showroom in Antwerpen waar u de verschillende tegels eens naast elkaar kunt leggen om ze met elkaar te vergelijken.

Copyright © 2019. All rights reserved.
webdesign by conversal