Bent u op zoek naar een interessante manier om een zuiderse sfeer te creëren in uw woning? Of weet u al perfect welke stijl van tegels u wil integreren? Marokkaanse tegels of zelliges zijn immens populair en daar is een bijzonder goede reden voor. Dit type tegels brengt wekt een bijzonder sfeertje op in iedere ruimte. De Marokkaanse zelliges zijn beschikbaar in allerlei verschillende kleuren en u kunt er dan ook alle richtingen mee uit qua interieurvormgeving.

Marokkaanse tegels

Wat zijn zelliges of Marokkaanse tegels?

Marokkaanse tegels of zelliges zijn tegels van het type geglazuurd terracotta. Iedere zellige is uniek, want er zit een minimaal kleurverschil op iedere tegel. Bovendien worden alle tegels met de hand gemaakt en gekapt in de gewenste vorm, wat er ook voor zorgt dat de tegels hun artisanale uitstraling bekomen. Verwacht dus zeker geen machinaal product dat er iedere keer hetzelfde uit ziet. De putjes in het glazuur en de oneffenheden in de tegels zijn eigen aan zelliges. We raden aan om tegels uit verschillende dozen onderling door elkaar te mengen voor een bijzonder effect op gebied van kleur en reliëf.

Zelliges of Marokkaanse tegels zijn vooral gekend van Arabische en Marokkaanse badhuizen, waar u ze vaak terug ziet. Vandaag de dag heeft de zellige zijn weg gevonden naar onze woonkamers om daar een Mediterrane sfeer binnen te brengen.

De voordelen van Marokkaanse tegels

Het gebruik van Marokkaanse zelliges in uw woning biedt een heleboel voordelen. Ze