Droomt u van een houten vloer maar krijgt u nachtmerries van het vele onderhoudswerk dat een houten parketvloer vereist? Keramische parket tegels hebben de natuurlijke look van een authentieke houten vloer, zonder de onderhoudswerkzaamheden. Keramische parkettegels zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en vochtbestendig. Geniet van alle voordelen van een keramische tegel, inclusief de warme, natuurlijke look!

Parket tegels keuken

Wat is keramisch parket?

Keramisch parket of houtlook tegels hebben een levensechte houtlook die amper te onderscheiden is van echt hout. Op die manier lijkt het alsof u een houten parketvloer heeft, terwijl het in feite keramische vloertegels zijn die bijzonder goed op hout lijken. De parket tegels in ons assortiment zijn beschikbaar in verschillende stijlen en tinten. Ze zijn bovendien ook voorzien van de realistische nerven die u in een echte vloer ook terugvindt.

De voordelen van keramische parket tegels

Parket tegels of houtlook tegels bieden een heleboel voordelen ten opzichte van een echte parketvloer.

 • Keramische houtlook tegels zijn onderhoudsvriendelijk en duurzaam
 • Een keramische tegel is sterker dan hout
 • Parkettegels zijn makkelijk schoon te maken
 • Perfect te gebruiken bij vloerverwarming, zonder warmte te verliezen zoals bij echt hout het geval is
 • De houtlook is natuurlijk en realistisch
 • Tegels met parketlook kunnen ook gebruikt worden in vochtige ruimtes

Ons aanbod keramische parket tegels

In ons aanbod aan keramische parketlook tegels vindt u een uitgebreid gamma aan verschillende houtsoorten, tinten en stijlen.

De parkettegels uit ons assortiment kunnen gebruikt worden als vloertegel voor binnen of voor buiten, maar u kunt ze ook aanbrengen als wandtegel. De keramische tegels zijn bovendien waterdicht. Daardoor kunt u ze ook gebruiken in vochtige ruimtes, zoals badkamers, keukens of inloopdouches.

Parket tegels visgraatParket tegels terras

Kan ik zelf keramische parket tegels leggen?

Het is perfect mogelijk om zelf de parkettegels te plaatsen in uw woning. De legwijze van een keramische parketvloer is dezelfde als voor het plaatsen van iedere andere keramische tegel. U kunt gebruik maken van een gewone tegellijm.

In welke richting moet ik parkettegels leggen?

Op gebied van legrichting heeft u de keuze uit verschillende richtingen. De legrichting die u kies hangt voor een groot deel af van uw persoonlijke smaak. Toch kunt u door de legrichting van het keramisch parket te wijzigen een belangrijk impact uitoefenen op de kamer.

 • Horizontale legrichting in de smalste richting van de kamer: zorgt ervoor dat de ruimte breder lijkt
 • Verticale legrichting in de lengterichting van de kamer: creëert meer diepgang in de kamer
 • Diagonale legrichting: verbindt 2 ruimtes naadloos met elkaar

Welke leuke legpatronen kan ik gebruiken voor keramisch parket?

De verschillende legpatronen zorgen ervoor dat jouw kamer de juiste uitstraling krijgt die past bij de rest van uw interieur. Vooral met een keramische parketvloer heeft u veel mogelijkheden. De tegels zijn veelal wat langer en hebben een authentieke houtlook. Het is dan ook net die houtlook die het toelaat om te kiezen voor een bijzonder legpatroon. Dit zijn de hipste legpatronen op dit moment:

 • Visgraatpatroon
 • Hongaarse puntpatroon (enkel mogelijk met specifieke tegels en niet met een rechthoekige tegel)
 • Wildverband (respecteer wel steeds de regel om voegen te laten verspringen binnen de 10 – 20% van de lengte van de tegel)

Ook interesse in een prachtige keramische parketvloer?

Heeft u ook interesse in de warme uitstraling van een houten parketvloer, gecombineerd met alle voordelen van een keramische tegel? Bij Carobati bestelt u makkelijk alle tegels voor uw complete woning. Wij verdelen enkel parkettegels van A kwaliteit aan de best mogelijke prijs. Breng dus zeker eens een bezoekje aan onze showroom in Antwerpen om het complete aanbod te bezichtigen. In de showroom kunt u alvast de verschillende tegels eens naast elkaar bekijken. U kunt er bovendien rekenen op het advies van onze medewerkers die u graag verder helpen bij de keuze van de perfecte tegel!

Bezoek onze showroom in Antwerpen

Kom een kijkje nemen in onze showroom in Antwerpen. Onze professionele verkopers bieden er u met plezier, geheel vrijblijvend en helemaal onafhankelijk het juiste advies om uw droomtegel te vinden.

Contacteer ons voor meer informatie!

Plan nu uw bezoek
Copyright © 2019. All rights reserved.
webdesign by conversal