7 voordelen van keramische tegels

Keramische tegels zijn enorm populair en dat is helemaal terecht! Deze tegels zijn een bijzonder goede keuze in ieder interieur. Het feit dat ze makkelijk te onderhouden zijn, is mooi meegenomen. Je hebt bovendien heel wat keuzemogelijkheden op gebied van kleuren, design en patronen. Dit zijn 7 interessante voordelen van keramische tegels.

1. Gemakkelijk in onderhoud en hygiënisch

Het reinigen van keramische tegels is super gemakkelijk. Een sopje van warm water en een mild poetsmiddel op detergent basis is al voldoende. Even een poetsdoek onderdompelen in warm water met een scheutje azijn kan ook. Na het dweilen kan je de tegels best nog eens naspoelen met lauw of warm water en dan ben je al klaar! Makkelijker kan haast niet

Let er wel op dat je het gebruik van reinigingsproducten die olie of zepen bevatten vermijdt.

Bovendien zijn de tegels ook bijzonder hygiënisch. Dit komt door het intense bakproces waarmee ze vervaardigd worden. Dankzij de extreem hoge temperaturen tijdens het bakken van de tegels hebben ze een porositeit van minder dan 0,5% waardoor vuil geen kans krijgt om in de tegels door te dringen.

2. Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding

Keramische tegels hebben een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Er bestaan natuurlijk tegels in verschillende prijsklassen, maar een keramische tegel blijft altijd een voordelige keuze met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Er is voor ieder budget een perfecte keramische tegel verkrijgbaar.

Dit type tegel is verkrijgbaar in verschillende designs en stijlen. Je kunt dus ook voor een keramische tegel met bijzondere look kiezen.

3. Ongelooflijk ruim aanbod in stijlen en formaten

Keramische tegels zijn bijzonder divers. Met eenzelfde productiewijze kunnen fabrikanten tegels produceren die uiteenlopende looks hebben. Zo kan je voor een houtlook, metaallook of natuursteenlook gaan, zonder de voordelen van de keramische fabricatie te verliezen.

Dit zijn enkele mogelijkheden binnen de categorie keramische tegels:

Naast de tegels met bijzondere looks kan je natuurlijk ook kiezen voor een effen tegel in een veelvoud aan kleuren, zowel voor de vloer als voor de wanden.

4. Kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden

Keramische tegels zijn bestendig tegen alle weersomstandigheden. Zo zijn de tegels vorstbestendig en schokbestendig, wat hen een ideale keuze maakt voor gebruik op je terras of in een andere ruimte die bloot staat aan de elementen.

Ook hun kleurvaste karakter zorgt voor prima prestaties in volle zon

Bovendien zijn deze tegels makkelijk af te wassen. Ze zijn niet poreus en nemen dus geen vuil op. Daardoor kan je deze tegels na de winter makkelijk afwassen om ze er weer als nieuw uit te laten zien.

5. Perfect combineerbaar met vloerverwarming

Denk je erover om vloerverwarming te installeren? Dan hoef je je zeker geen zorgen te maken over je tegelkeuze. Keramische tegels zijn perfect te combineren met vloerverwarming. Ze geleiden de warmte goed en zorgen voor een gelijkmatige verdeling van de vloerverwarming.

Voor woningen waar je vloerverwarming wil integreren, kies je dus best voor een stijlvolle keramische tegel met de look die bij de rest van je interieur past.

 

6. Duurzaam

Misschien hou je wel van de look van natuursteen, maar sta je niet helemaal achter het ontginningsproces van deze tegels. Ook een houten vloer heeft heel wat charme, maar ook hier kies je misschien liever voor een duurzame en ecologische tegel.

Keramische tegels zijn de meest ecologische en milieuvriendelijke oplossing. Dankzij hun duurzame karakter hebben deze tegels bovendien een lange levensduur. Voor de productie van keramische tegels wordt er steeds vaker gekozen voor gerecycleerde grondstoffen.

Carobati werkt bovendien bijna uitsluitend met Europese leveranciers. Dat heeft dan weer een positief impact op het milieu omdat we minder transport gebruiken vanuit verre landen.

Ligt jouw hart bij de natuur en het milieu? Dan is de keuze voor keramische tegels snel gemaakt!

7. Geschikt voor elke ruimte

Dit type tegel kan je in iedere ruimte gebruiken. In tegenstelling tot andere tegels, die vaak niet bestand zijn tegen vocht of die niet krasbestendig genoeg zijn voor gebruik in een veel gebruikte omgeving, is een keramische tegel bijzonder veelzijdig.

We raden het gebruik van keramische tegels aan voor verschillende ruimtes, zowel binnenshuis als buitenshuis.

Je kunt keramische tegels gebruiken voor zowel de vloer als de wanden. Keramische tegels zijn bijzonder geschikt als vloerbekleding omwille van het makkelijke onderhoud en het slijtvaste karakter. Als wandtegel zijn ze ook goed geschikt, want je hebt een keuze uit duizenden mogelijkheden op gebied van design en kunt dan ook de perfecte tegel kiezen die past in jouw stijl en interieur.

Ben je op zoek naar de perfecte tegel voor jouw woning?

Keramische tegels hebben meer dan 7 voordelen, maar we beperken ons hier even tot de essentie. Ben je nog op zoek naar het ideale type tegel voor jouw interieur? Je hoeft niet langer te twijfelen! Een keramische tegel is altijd een kwalitatieve en veilige keuze.

Zeker als je wil genieten van de voordelen van een trendy vloertegel die je kan laten passen bij jouw specifieke stijl en die je in no-time schoonmaakt, dan hoef je niet verder te zoeken!

Carobati heeft een ruim aanbod aan verschillende types tegels, waaronder ook keramische tegels. Breng dus zeker eens een bezoekje aan onze toonzaal in Antwerpen, waar je de verschillende tegels naast elkaar kan leggen om ze te vergelijken en waar je de producten in je handen kunt nemen om de kwaliteit en duurzaamheid te beoordelen.

Heb je vragen of ben je op zoek naar professioneel advies over vloer- of wandbekleding? Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in tegels en helpen je graag verder met deskundig advies.

Breng een bezoek aan onze showroom in Antwerpen.

Meer info
Copyright © 2019. All rights reserved.
webdesign by conversal