Keramische Tegels

Keramische tegels worden gebruikt voor verschillende toepassingen. Ze zijn populair door hun duurzaamheid, onderhoudsvriendelijkheid en eindeloze mogelijkheden qua stijl. Bent u op zoek naar keramische tegels?  Wij bij Carobati helpen u graag verder.  Zowel in keramische vloertegels als keramische wandtegels bieden wij een ruime keuze. Wij stellen ons aanbod keramische tegels samen uit diverse Europese merken. Hierbij zijn kwaliteitsvolle tegels aan een correcte prijs ons handelsmerk. Bij ons vindt u zeker uw keuze.

Wat is een keramische tegel?

Een keramische tegel bestaat uit fijngemalen klei en mineralen. Deze worden geprest en gebakken op hoge temperatuur waardoor de tegels zeer stevig worden. Dit type tegels wordt gemaakt door de mens in tegenstelling tot natuursteen, dat wordt gevormd door de natuur.

  • Volkeramische tegels of gres procelanico tegels (natuurlijke gres of geglazuurde gres) zijn tegels op basis van witte klei die worden onderworpen aan een bakproces met extreem hoge temperaturen (+/- 1300°). Door dit proces worden ze getransformeerd in tegels met antivorstcapaciteiten, schokbestendigheid, krasbestendigheid en bestendigheid tegen chemische aanslag. Deze tegels zijn toepasbaar voor vloer en wand zowel binnen als buiten.
  • Geglazuurde tegels komen voor in twee versies, mono- of bicottura. Bij monocottura worden de tegel en het glazuur samen in één maal gebakken. Dit productietype wordt toegepast voor zowel vloer- als wandtegels. Bij bicottura gebeurt de productie in 2 fases. Eerst wordt de tegel gebakken en nadien de glazuurlaag.  Dit is uitsluitend voor wandtegels.  Over het algemeen zijn geglazuurde tegels minder slijtvast en zijn ze afhankelijk van hun waterabsorptie niet geschikt om buiten te gebruiken.

Voordelen:

  • Keramische tegels zijn duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Bekijk ons gamma onderhoudsproducten.
  • Een keramische vloer is hygiënischer dan parket of tapijt en biedt de ideale oplossing voor uw badkamer en keuken.
  • De tegels zijn beschikbaar in grote en kleine formaten.
  • Ideaal met vloerverwarming.
  • Keramische tegels kunnen binnen gebruikt worden of buiten als terrastegel (enkel volkeramische terrastegels).
  • Geschikt voor zowel particuliere woningen als commerciële gebouwen (winkels, burelen, horecazaken, …)
  • Prijs keramische tegels past binnen alle budgetten

Stijlen keramische tegels

Door de nieuwste productieprocessen kunnen keramische vloer- en wandtegels van eender welke print voorzien worden. Hierdoor worden verschillende looks gecreëerd en blijven de voordelen van een keramische vloer behouden. Ontdek de verschillende mogelijkheden:

Carobati showroom

Bezoek onze showroom!

Kom een kijkje nemen in onze tegelwinkel in Antwerpen. Onze professionele verkopers bieden er u met plezier, geheel vrijblijvend en helemaal onafhankelijk het juiste advies om uw droomtegel te vinden. Neem ook gerust contact op met ons voor meer informatie!

 

Bezoek onze showroom!